Rockin’ Bach 2022

Zoals eerder bekend gemaakt is, komt Rockin’ Bach dit jaar weer terug.

Rockin’Bach Rockin’Bach bestaat uit door componist en dirigent Frank Hoebe gearrangeerde muziekstukken van Bach, waarbij hij zich heeft laten inspireren door rock- en popmuziek . De combinatie van rockinvloeden en de klassieke muziek van Bach is heel bijzonder. Rockin’Bach wordt uitgevoerd door het projectkoor van Hoebe Muziekprojecten en solist Enrico Kors. Deze solist heeft ook een stem die daar uitstekend bij past. Het projectkoor wordt begeleid door een eigen negenkoppig orkest, bestaande uit amateur- en professionele muzikanten. Het Avé Maria, Air en Jesu Joy en andere muziekstukken van Bach in een nieuwe jasje ! Rockin’bach is de afgelopen jaren zeer succesvol uitgevoerd in onder andere Hoorn, Wognum, Andijk en Hoogkarspel.

De muziekstukken worden afgewisseld met driestemmig gezongen vertellingen waarin het leven van Bach wordt verteld. De teksten hiervoor zijn geschreven door Mariken Elsen.

Bij deze voorstellingen wordt samengewerkt met jeugdorkest New Brass & Rhythm van brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn en met muziekvereniging Creona uit Wieringerwerf die zowel voor als na de pauze een aantal bewerkingen van Bach ten gehore brengen.

Voorstellingen:
Op 5 november 2022 voeren we uit samen met jeugdorkest New Brass & Rhythm van brassband Kunst naar Kracht uit De Goorn. Dat is in de O.L.V. van de H. Rozenkrans kerk in de Goorn (aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur)
Op 19 november 2022 voeren we uit samen met muziekvereniging Creona uit Wieringerwerf in de Maria Sterre der Zee kerk in Middenmeer (aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.30 uur)

Rockin’ Bach komt terug!

Bach staat voor Barok, maar bij Hoebe Muziekprojecten ook voor Rock. We zingen nummers van Bach die door Frank Hoebe dusdanig bewerkt zijn dat we van “gerockte” versies kunnen spreken, samen met solist Enrico Kors wiens stem daar uitstekend bij past. We worden ondersteund door een eigen orkest van 9 personen. Tussen de nummers door bezingen drie vertellers het levensverhaal van Bach. We voeren samen uit met muziekverenigingen die voor en na de pauze muziek van Bach ten gehore brengen. Dit jaar zijn dat  Kunst naar Kracht  uit De Goorn en Muziekvereniging Creona uit Wieringermeer. 
De uitvoeringen zijn op zaterdag 5 en 19 november 2022.

‘Golgotha, het einde…?’

Passieconcert ‘Golgotha, het einde…?’

Met Enrico Kors in de rol van Jezus. Het lijdensverhaal van Jezus vormt al eeuwenlang een ongekende inspiratiebron voor vele componisten. Bach met zijn ‘Matthäus Passion’ en Andrew Lloyd Webber’s ‘Jesus Christ Superstar’ zijn enkele wereldberoemde voorbeelden. Een werk dat veel minder beroemd is, maar daarom niet minder mooi, is ‘Golgotha, het einde…?’ van componist en dirigent Frank Hoebe uit Spierdijk.

Het is een modern muziekstuk met toegankelijke (Nederlandstalige) teksten van Jos Feld. Het passieconcert wordt uitgevoerd door een projectkoor van ongeveer 35 zangers en zangeressen en solisten (Enrico Kors in de rol van Jezus en Gerard Schipper in de rol van Judas, en daarnaast Maria, Maria Magdalena, Herodes, Pilatus en de hogepriester). Dit alles onder begeleiding van een eigen orkest onder leiding van Frank Hoebe zelf. Koor en solisten vertellen het verhaal met spel en passie.

Dit jaar wordt het stuk voor het 19 e jaar uitgevoerd op Goede Vrijdag 15 april 2022 in de RK Maria Middelares van Alle Genaden Kerk in Andijk, aanvang 19.30 uur.

We gebruiken de coronacheck-app, alle info daarover zal binnenkort verder bekend gemaakt worden.
We gaan er van uit dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus op Goede Vrijdag verder zijn versoepeld of vervallen. Mocht dat niet zo zijn dan zal de uitvoering met een beperkter aantal bezoekers worden uitgevoerd, en als dat niet mogelijk is zal de voorstelling worden afgelast. Aangeschafte kaarten zullen in dat laatste geval volledig worden terugbetaald. U loopt dus geen enkel financieel risico. We hopen u allemaal te zien op vrijdag 15 april 2022!

Voor informatie over het reserveren van kaarten verwijs ik u naar de pagina ‘Agenda & Reserveren’ op onze website.