Golgotha, het einde?


Het is druk in de stad. Veel Joden zijn in Jeruzalem bijeen om het Paasfeest, de uittocht uit Egypte te vieren. Maar een nieuwe vijand, de Romeinen, beheerst het straatbeeld van de stad. Ook Jezus van Nazareth is met zijn vrienden onderweg naar Jeruzalem. Al drie jaar trekt hij door het land.
Maar overal waar een vijand heerst, heb je mensen die met de vijand heulen en zo wordt ook Jezus op allerlei manieren in een kwaad daglicht gezet en zelfs door een van zijn vrienden verraden en aan de Romeinen overgeleverd.
Passieconcert ‘Golgotha, het einde…?’
Het lijdensverhaal van Jezus vormt al eeuwenlang een ongekende inspiratiebron voor vele componisten. Bach met zijn ‘Matthäus Passion’ en Andrew Lloyd Webber’s ‘Jesus Christ Superstar’ zijn enkele wereldberoemde voorbeelden. Een werk dat veel minder beroemd is, maar daarom niet minder mooi, is ‘Golgotha, het einde…?’ van componist en dirigent Frank Hoebe uit Spierdijk.
Het is een modern muziekstuk met toegankelijke (Nederlandstalige) teksten van Jos Feld.

 

Het passieconcert wordt uitgevoerd door het projectkoor van Hoebe Muziekprojecten van ongeveer 35
zangers en zangeressen en solisten (Enrico Kors in de rol van Jezus en Gerard Schipper in de rol van Judas, en daarnaast Maria, Maria Magdalena, Herodes, Pilatus en de hogepriester). Dit alles onder begeleiding van een eigen orkest onder leiding van Frank Hoebe zelf. Koor en solisten vertellen zingend het verhaal met spel en passie.
 
Dit jaar wordt het stuk voor de 22 keer uitgevoerd en wel op Goede Vrijdag 29 maart in de Hiëronymus Kerk in Wognum. Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn €10,- (€12,50 aan de zaal) en €5,- voor kinderen t/m 12 jaar.

 

Voor reserveringen zie onze ‘agenda & reserveringen pagina‘ op deze website.

We hopen u allemaal te zien bij dit mooie passieconcert!